stigler podden logo 2

Velkommen

I Stiegler-podden møter du programleder Camilla Brandt som sammen med advokater fra Stiegler advokatfirma gir lytterne juridisk informasjon om aktuelle tema for både selskaper og folk flest.

Episoder

EP 5 - Arbeidsgivers styringsrett

Endringer på arbeidsplassen kan være en kilde til konflikt. Kan arbeidsgiver ensidig endre for eksempel arbeidsoppgaver eller arbeidstiden?

Les mer om arbeidsgivers styringsrett

EP 4 - Varsling om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen

Arbeidstakers rett til å ytre seg om forhold som gjelder eget arbeidssted, er en viktig del av bedriftsdemokratiet og den enkelte sin ytringsfrihet. Men mange arbeidstakere vet ikke hvordan man skal gå frem med kritiske innspill og hvilke konsekvenser det eventuelt kan få for den som varsler.

Les mer om varsling om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen

Motta varsel om nye episoder av Stiegler-podden her

EP 3 - Offentlige anskaffelser

Totalt bruker offentlig sektor ca 600 milliarder kroner i året på offentlige anskaffelser. Offentlige anskaffelser er et rettsområde som er ukjent for mange, og i denne podkasten vil dere får høre mer om hvordan innkjøp gjennomføres, og hva som er viktig for innkjøper og leverandør.

Les mer om offentlige anskaffelser

EP 2 - Styreansvar i boligsameier og borettslag

Eierseksjonsloven setter rammene for styrets arbeid i boligsameier og borettslag. Det er viktig å vite hvilke situasjoner som kan være ansvarsbetingende for styremedlemmer, hvem som kan bli holdt ansvarlig, og hvordan man kan unngå et personlig økonomisk ansvar.

Les mer om styreansvar i boligsameier og borettslag her

EP 1 - Forskjeller mellom ektefeller og samboere i ny arvelov

I denne episoden av Stiegler-podden redegjør partner og advokat Sølvi Nyvoll Tangen for forskjellene mellom ektefeller og samboere i ny arvelov. Ny arvelov trådte i kraft 1. januar 2021, og den nye arveloven inneholder flere endringer som det kan være viktig å kjenne til. 

Les mer om forskjeller mellom ektefeller og samboere i ny arveloven her