stigler podden logo 2

Velkommen

I Stiegler-podden møter du programleder Camilla Brandt som sammen med advokater fra Stiegler advokatfirma gir lytterne juridisk informasjon om aktuelle tema for både selskaper og folk flest.

Episoder

EP 11 - TVISTELØSNING

Hvilke tvisteløsningsorganer finnes det, og vil domstolsinstituttet alltid være det beste alternativet når konflikter skal løses?

Les mer om alternative tvisteløsningsmetoder her

EP 10 - ENDRINGER I AVHENDINGSLOVEN

Når endringer i avhendingsloven trer i kraft ved nyttår kan man ikke lenger selge bruktbolig "som den er", eller med lignende forbehold. Hvordan vil lovendringene kunne påvirke bolighandelen?

Les mer om de kommende endringene i avhendingsloven her 

Motta varsel om nye episoder av Stiegler-podden her

EP 9 - Testament og fremtidsfullmakter

Lurer du på om du trenger et testament eller en fremtidsfullmakt? Hva skjer dersom det hender deg noe og du ikke har disse dokumentene på plass?

Les mer om testament og fremtidsfullmakter her

EP 8 - Ektepakter og samboeravtaler

Mange par velger å regulere sine økonomiske anliggender ved en samboeravtale eller en ektepakt. Hvilke regler gjelder for samboere og ektefeller som ikke har opprettet slike avtaler?

Les mer om ektepakter og samboeravtaler

EP 7 - Samvær og samværssabotasje

Samvær mellom foreldre og barn kan by på utfordringer dersom foreldrene ikke evner å kommunisere og samarbeidet godt med hverandre. Hvilke rettigheter har man til samvær med barn?

Les mer om samvær og samværssabotasje

EP 6 - Fast bosted og foreldreansvar

Foreldreansvar og fast bosted for barn innebærer både rettigheter og plikter for foreldrene. Kan man ha foreldreansvar for barn, uten at man har dem boende fast hos seg?

Les mer om fast bosted og foreldreansvar

EP 5 - Arbeidsgivers styringsrett

Endringer på arbeidsplassen kan være en kilde til konflikt. Kan arbeidsgiver ensidig endre for eksempel arbeidsoppgaver eller arbeidstiden?

Les mer om arbeidsgivers styringsrett her

EP 4 - Varsling om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen

Arbeidstakers rett til å ytre seg om forhold som gjelder eget arbeidssted, er en viktig del av bedriftsdemokratiet og den enkelte sin ytringsfrihet. Men mange arbeidstakere vet ikke hvordan man skal gå frem med kritiske innspill og hvilke konsekvenser det eventuelt kan få for den som varsler.

Les mer om varsling om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen her

EP 3 - Offentlige anskaffelser

Totalt bruker offentlig sektor ca 600 milliarder kroner i året på offentlige anskaffelser. Offentlige anskaffelser er et rettsområde som er ukjent for mange, og i denne episoden vil dere får høre mer om hvordan innkjøp gjennomføres, og hva som er viktig for innkjøper og leverandør.

Les mer om offentlige anskaffelser her

EP 2 - Styreansvar i boligsameier og borettslag

Eierseksjonsloven setter rammene for styrets arbeid i boligsameier og borettslag. Det er viktig å vite hvilke situasjoner som kan være ansvarsbetingende for styremedlemmer, hvem som kan bli holdt ansvarlig, og hvordan man kan unngå et personlig økonomisk ansvar.

Les mer om styreansvar i boligsameier og borettslag her

EP 1 - Forskjeller mellom ektefeller og samboere i ny arvelov

I denne episoden av Stiegler-podden redegjør partner og advokat Sølvi Nyvoll Tangen for forskjellene mellom ektefeller og samboere i ny arvelov. Ny arvelov trådte i kraft 1. januar 2021, og den nye arveloven inneholder flere endringer som det kan være viktig å kjenne til. 

Les mer om forskjeller mellom ektefeller og samboere i ny arveloven her